Montag, 25. Februar 2019

"28 Nëntori" kremtoj 11-vjetorin e pavarësisë së Kosovës

Nga veprimtaria e shoqatës „28 Nëntori“ në Kirchdorf am der Krems të Austrisë

Shkruan: Haxhi MUHAXHERI

Në organizim të Shoqatës „28 Nëntori“, në Kirchdorf am der Krems të Austrisë, u kremtua denjësisht 11 vjetori i pavarësisë së Kosovës. Pikërisht, të shtunën me 23 shkurt, në lokalin hotelier të bashkatdhetarit Fatmir Hasani, kishin ardhur bashkëatdhetarë nga e gjithe hapsira shqiptare, të cilët jetojnë e punojnë në Austri, me dëshirën që bashkarisht të kremtonin përvjetorin e njëmbdhjetë të pavarsisë së Kosovës. Aty ishin edhe shumë veprimtarë dhe përfaqësues të shoqatave tjera simotra që veprojnë në Austri. Aty ishte edhe konsulli i Republikës së Kosoves, z. Isa Kosumi. Aty ishte edhe Radio LIRIA… Ambienti ku mbahej manifestimi ishte stolisur me flamuj dhe me portrete të figurave të ndritura kombëtare.
Imer Aliu

Fillimisht, manifestimin e hapi dhe e udhëhoqi veprimtari i shquar Besart Ramabaja. Ai pasi ua uroj festën te gjithë atyre qe kishin ardhur për të marrë pjesë në ketë veprimtari kulturore, ia dha fjalën kryetrit të shoqates z. Imer Aliu, i cili foli për rëndësinë që kanë veprimtaritë e shoqatave shqiptare në mërgatë në ruajtjën e vlerave të gjuhës, kulturës dhe traditave shqiptare. Ai, më ketë rast foli edhe per punën organizative qe bëhet në shoqatën "28 Nëntori" dhe premtoj se ko shoqate do t'i gëzoj bashkëatdhetaret edhe në ardhmen me organizimin dhe mbajtjen e veprimtarive tjera kulturore e sportive. Njëkohësisht, Imer aliu tha se kurrë nuk kemi qenë me të lire, prandaj tash kemi mundësi qe të bëjmë edhe më shumë pr atdheun.


Isa Kosumi
Më pas, pjesëmarrësit i përshëndeti edhe konsulli i Republikës së Kosovës në Austri, z. Isa Kosumi; i cili kishte zgjedhur fjalët me të përzemërta për bashkëatdhetaret. duke i falënderuar ata për kontributin e madh që kanë dhën për çlirimin e atdheut të tyre dhe për krijimin e shtetit të Kosovës. Njëherit, ai foli edhe për sakrificat e medha që janë bërë gjatë historisë, duke mos harruar të përmend edhe rolin e UÇK-së e bijve me të mirë të kombit dhe krijimin e ushtrisë së Kosovës. Fjalimi i konsullit, u shoqerua gjatë gjithë kohës me duartrokitje. Ndodhi kështu, sepse ai fliste me gjithë zemër për prespektivën e shqiptarëve te të gjitha trojeve, duke zën në gojë edhe Çamërinë, shqiptarët shtetformues në Maqedoni, shqiptarët në Mal të Zi, shqiptarët e Kosovës Lindore etj.

Gjithashtu, me një fjalë rasti u paraqit edhe veprimtarja e shquar, znj. Adriana Kelmendi, nënkryetare e Unionit të Shoqatave shqiptare për Austri të Epërme. Sekëndejmi, organizatori nuk harroj për t’i falënderuar edhe mbeshtetësit qe e ndihmuan shoqatën për organizimin dhe mbajtjen e manifestimit.


Fëmijët valltarë të Shoqatës ""28 Nëntori" në Kirchdorf am der Krems të Austrisë
Pas fjalimeve të përfaqësuesve të institucioneve, filloj program artistik dhe në skenë dolën vallëtaret e shoqatës “28 Nèntori”: Marigona Aliu, Erijone Shabani, Blerone Shabani, Azemine Aliu dhe Njomza Ramabaja. Ato shkëlqyen me vallet e tyre, përgatitjën dhe koreografinë e të cilave e kishin bërë Kosovare Aliu dhe Bukurije Hasani
Në funksion të manifestimit ishin edhe këgëtarët Erlinda Balaj dhe Burim Kosumi, të cilët me këngët e tyre arritën të kënaqin kërshërinë e dëgjuesve. Por. duhet veçuar patjetër muzika e bërë nga Mexhit Makiqi, cili me interpretimin brilant të valleve ritmike shqiptare, pjesëmarrësit të vallëzojnë hareshëm. 
Urojmë që shoqata “28 Nëntori” ta vazhdoj veprimtarinë e saj kësisoj, për të arritur edhe më shumë suksese!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen