Sonntag, 21. Februar 2016

Kremtim dinjitoz i 8-vjetorit të pavarësisë së Kosovës


Nga Shoqata Kulturore e Sportive "Selina" në Austri

KËNGË E VALLE DERI NË MESNATË !

Më 20 shkurt në Attnang Puchheim të Austrine, në organizim të Shoqatës Shqiptare Kulturore e Sportive "Selina" u kremtua denjësisht 8-vjetori i pavarësisë së Kosovës. Kishin ardhur për të kremtuar së bashku bashkatdhetarë nga të gjitha republikat e Austrisë, nga Gjermaina dhe vende tjera europiane. Të gjithë ishin të lumtur dhe krenar, sepse shenonin përvjetorin e shtetit të dyte shqiptar.

Pjesmarrës në ketë manifestim ishin edhe pëfaqësuesit dhe veprimtaret e shoqatave tjera simotra qe vepronjnë në Austri. si nga Shoqoata "Beslidhja Shqiptare, Shoqata "Iliria" e Vöcklamarkut, Shoqata !Aleksander Mojsiu" e Salzburgut, Shoqata "Dardania" e Linzit, Shoqata "28 Nëntori" e Kirchdorfit, Shoqata Bashkimi" e Gmundenit, Shoqata "Mërgimi" e Steyerit etj.


Manifestimin e kishin nderuar me pjesmarrjen e tyre edhe deputeti shqiptar i Asamblesë komunale te Gmundenit dhe kryetari i komisionit për ekonomi dhe turizëm, z. Lulëzim Fejzullahu; veprimtaret Miftar Zagragja, Imer Aliu, Mehdi Prushi etj., dhe poetet Izri Rexha, Haxhi Muhaxheri e Haxhi Morina.

Manifestimi filloj me intonimin e himnit kombëtarë, kurse të pranishmit me një fjalë rasti i pëshendeti letrari Haxhi Muhaxheri. Ndërsa kryetari z. Fehmi Spahiu, në emer Shoqatës "Selina" vlerësoj me mirënjohje kontributin e disa veprimtarëve që para disa vitesh janë ndarë nga jeta. Kësisoj me mirënohje postmortum u nderua ish vepritmtari dhe kryetari i Shoqatës "Beslidhja shqiptare" z. Jup Ukshini dhe babë e bir, ish anëtarë të po kësaj shoqate, Zeqirja dhe Rinor Aliji. Mëpastaj me mirënjohje speciale për veprimtarinë e tij jetësore ne të mirë të kulturës dhe çështjës kombëtare u vlersua veprimtari, rapsodi dhe krijuesi Agim Gashi. Po ashtu, me një mirënjohje speciale për punën e sukseshme shumëvjeçare u vlerësua kësaj radhe edhe Radio "Zëri i Arbërit dhe kryeredaktori i saj z. Imri Trena.


Për kënaqësinë e të pranishmive në ketë manifestim, kësaj radhe kënduan Kumrije Mustafa, Mimoza Nela, Besim Krasniqi dhe Doruntina Ibishi. Kurse për muzikën u përkujdes Bekim Çakaj. Atmosfera festime me këngë e valle vazhdoj deri në mesnatë.

/ h. m./