Freitag, 1. Mai 2015

Agim Gashi - Shtigjeve të plisit


SHTIGJEVE TË PLISIT

Linda qava e qesha vetëm shqip

Dhe këngën kurrë nuk e ndala
Edhe kur diellin
Provuan të ma vërbojnë

Jetën e bëra krejt natyrshëm
Ashtu si vet desha
Edhe pse helmuar mi kanë ëndrrat
E pritë më zinin djallëzisht

Shtatë plagë në zemër i kam marrë
Si Gjegj Elez Alia në trup
Po shpirtin s’ma vranë dot
Miqtë… më lëkurën e qoftëlargut veshur

Sërish ngarend shtigjeve të plisit
E mbi shpinë të Pegasit
Loz valle me muzat
Kjo nuk është kënga ime e fundit

29.04.2015

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen